torstai 13. elokuuta 2015

Ruismacarons eli ruismacaronit porotäytteellä

Minulla olisi vaikka kuinka monta juttua, jotka olisivat kirjoittamista vaille valmiita. Nyt on vain niin kiire kaikkien hommien kanssa, että ei vaan ehdi. Siispä poimin kirjoittamattomista jutusta kaikkein lyhyimmän.

Idean macaroneihin sain oikeastaan kahdesta suunnasta. Näin joskus kuvan ruismacaroneista, ja se jäi kummittelemaan mieleeni. Toisaalta työkaverin tekemät savuporonapit olivat jääneet myös hyvin mieleeni. Yhdistelin näistä hyvän kombon.

Valmiit ruismacaronit


RUISMACARONS eli RUISMACARONIT POROTÄYTTEELLÄ

Tarvitset:
Sour & cream -maustettuja ruissipsejä pussin tai kaksi

Täyte:
1 pkt (200 g) tuorejuustoa (makuna aurinkokuivattu tomaatti)
1 prk (200 g) crème fraîchea (18%)
pussillinen (150 g) savupororouhetta
isohko nippu pillisipulia (tai ruohosipulia) silputtuna
mustapippuria rouhittuna

- Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita reilu annos täytettä ruissipsille ja paina kevyesti toinen sipsi kanneksi.
- Täyte riittää ainakin 30 macaronille. Tein itse tarjolle 15 kappaletta, ja täytettä jäi todella runsaasti. Voi siis olla, että riittää vieläkin suuremmalle määrälle.
- Pillisipuli oli itselle ihan uusi tuttavuus. Äidin pellosta löytää kaikenlaista! Pakko kyllä sanoa, että oli ihan täydellinen sipuli tähän täytteeseen.

Ja taas kerran niin helppoa, niin hyvää!

2 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea! Nää varmaan uppois muhun ihan täysillä :)

    VastaaPoista
  2. No kyllä! Idea tosiaan taisi olla jostain Linkosuon mainoksesta... :) Itsehän söin sitä täytettä suoraan siitä astiasta, että uppoisi varmasti. ;)

    VastaaPoista