sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kesälomareissut osa 1: Tallinna, Helsinki, Porvoo

Niin se vain kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tällä kertaa se hyvä on kesäloma. Vaikka nyt ne kelit ovat kohdillaan ja vähän harmittaakin, on kiva muistella menneen kesän reissuja. Tällä kertaa en Pietarin-reissun lisäksi käynyt missään pidemmällä - jos nyt Tallinnaa ei lasketa. Reissasin eniten Jyväskylä-Kuopio-väliä, mutta ehdin myös Helsinkiin ja Porvooseen.

HELSINKI

Tänä kesänä kävin piäkirkolla pariinkiin otteeseen. Ensimmäinen reissu oli muutaman päivän mittainen. Samalla reissulla suuntasimme myös Tallinnaan. Oli ihanaa, että tuolle reissulle osui myös pari todella aurinkoista päivää. Niinpä ensimmäinen arskaus tapahtuikin Uimastadionilla. Harmi, että paikassa on kuvauskielto, joten enpäs viitsi kuvia tänne ainakaan laittaa.

Ihana lounas tuli nautittua Fafa'sissa, joista yksi on sopivasti Uimastadionin läheisyydessä. Samainen ilta meni aika lailla vötkistellessä, mutta kaupungillakin tuli vierailtua. Samaan reissuun mahtui muitakin maittavia ruokakokemuksia. Tykkäsin nimittäin myös Picnicin kesätarjouksesta (kinkkupatonki ja smoothie muistaakseni 3,90 euroa) sekä ravintola Kannaksen eväistä. Burgereita on vaan tullut syötyä niin paljon, ettei mikään oikeastaan tee enää vaikutusta.

Fafa'sin eväät

Toinen reissu heinäkuussa piti sisällään mm. babyshower-kutsut. Samaisella reissulla jälleen ruokakokemukset olivat hyviä. Kävimme mm. Taste of Thai -lounasravintolassa Ruoholahdessa. Olipas muuten edullinen ja hyvä (ja aito) thaikkubuffetti. Suosittelen kyllä! Samana päivänä vielä suuntasimme Linnanmäelle, jossa ostimme Lintsikisa-passit, joilla sai pelata muistaakseni kuutta peliä. Oli aivan huisin hauskaa milloin heitellä palloja ja milloin ampua pyssyllä. Illallinen tulikin "nautittua" Lintsi Burgerissa, sillä minulla ja siskollani teki kovasti mieli legendaarisia kierreranskalaisia. Ne olivatkin hyviä, mutta kasvishampurilainen oli turhan tavanomainen esitys.

Babyshower-kutsujen eväitä
Taste of thai
Kisailua Lintsillä

Seuraavan päivän ohjelmaan kuului mm. Hietalahden kauppahallissa palloilua ja odottelua, milloin Ret&Vin-liike aukeaa. Olin kytännyt sieltä Arabian Pomona-purkkia, jonka sainkin ostettua. Kaupassa oli todella paljon Arabian ja Iittalan tuotteita. Pikkuputiikilla on myös verkkokauppa: retronomi.fi. Illalla emme jaksaneet enää hirveästi häslätä ympäriinsä, vaan haimme tortillat Tortillahousesta. Olin itse pulled pork -tyyppiseen lihaan tyytyväinen, vaikkakin tortillan yleismakumaailma oli hieman mauton. Olisin jotain säväystä siis kaivannut, vaikka mitään vikaa annoksessa ei ollutkaan.

Kauppahalli

Arabian vanha Pomana-purkki (appelsiini)

Tortillaaaa!





TALLINNA

Tallinnassa tulee käytyä useamman kerran vuodessa, ja sitä ei nyt mitenkään miellä ulkomaaksi. Usein ei valokuviakaan tule räpsittyä, kun paikkaa pitää tavallisena. Tänä kesänä päätin kuitenkin käydä katsomassa Telliskivi-aluetta, sillä olin kuullut siitä niin paljon hyvää. Satamasta suuntasinkin sinne kävellen, vaikka kartta loppuikin sopivasti kesken. Onneksi suuntavaistoni on aina ollut hyvä. Telliskivi Loomelinnak sisältää pieniä putiikkeja ja ravintoloita. Alue on vanha teollisuusalue, joten se myös näyttää siltä. Hienosti kuitenkin uudet putiikit ja vanha rakennuskanta sulautuvat yhteen. Ostin sieltä Homeart-nimisestä liikkeestä pikkupöydän, josta olen aikaisemmin kirjoittanut. Samaisella reissulla kävin myös F-Hoone-ravintolassa, joka on Tallinnassa nyt todella in. Eikä suotta. Sisustus oli huippu, puhumattakaan ruoasta! Falafel-annoksen sai todella huokeaan hintaan ja hinta-laatusuhde oli kyllä paikallaan.



Telliskivi Loomelinnak
Homeart

F-Hoone

Lounaan jälkeen oli kiva suunnata Viru-hotelliin hierontaan. Kävin Viru Ilusalongissa, vaikka siskoni kokemuksen mukaan samassa rakennuksessa oleva Si Style on nykyään hieman laadukkaampi (kun vertaa esim. jalkahoitoja). Tiedä häntä. Okei, hieronta oli hieman keskinkertainen, mutta seuraavana päivänä ottamani ripsipermanentti oli aivan loistava. Sain todella kaarevat ripset, jotka ovat vieläkin todella hyvässä kuosissa.

Viru-hotelli oli tuttu ja turvallinen. Oli ilo huomata, että aamiainen oli parempi kuin pari vuotta sitten.  Aikaa ei tällä reissulla ollut paljon, joten shoppailin lähinnä Viru-hotellin läheisyydessä. On se kumma juttu, että Suomen Newyorkereista en löydä mitään, mutta ulkomaan liikkeistä löytyy aina ostettavaa. Niin nytkin. Mitään ihmeellistä ei nyt Tallinnan-reissu pitänyt tällä kertaa sisällään. Harmitti, etten ehtinyt Telliskivi-kadun Boheem-kahvilaan, jota on paljon kehuttu.

PORVOO

Helsingistä ajoin Porvooseen vanhaa tietä pitkin, sillä halusin katsella maisemia. Reitti olikin todella kiva. Parkkeerasin Citymarketin parkkiin, sillä sen sijainti oli hyvä ja pystyin maksamaan pysäköinnin kortilla. Vanhaan Porvooseen Cittarista on todella lyhyt matka.

Kävelin Vanhan Porvoon paria keskeistä katua pitkin ja kävin monessa pienessä putiikista. Eniten kuitenkin miellytti Skafferi, josta ostin viittä erilaista irtoteetä ja lakuja. Teemaut olivat sellaisia, että niitä ei ole koskaan aikaisemmin päässyt maistelemaan. Banana Joe ja mansikka-shamppanja...kyllä ne ovat ihan teemakuja.



Vanha Porvoo

Hullaannuin myös paikallisten taideopiskelijoiden suunnittelemaan Arabian mukiin, jossa on runebergintortun kuvia. Mukia sai pinkkinä ja sinisenä. Ihan pakko oli ostaa molemmat ja vielä töihin toinen pinkki. Aivan valloittava muki! Aasialaiset kuulemma luulevat, että kuvio muodostuu susheista. Saa kuulemma aina selittää, että mukissa ei ole sushikuvioita vaan torttuja.



Kävin syömässä Timbaalin sisäpihalla burgerin. Se oli ihan jees, mutta ehkäpä tosiaan niitä hampurilaisia on tullut syötyä hieman liikaa. Olisi varmaan pitänyt käydä kuuluisassa Sinnessä. Oli vaan turhan kiirus.

Varsin ookoo burgeri
Takaisin Jyväskylään ajoin todellakin maisemareittejä pitkin. Matka varrella tuli vastaa kaikenlaista. Villähteellä kävin mm. Retrosisko-nimisessä kaupassa. Kiva putiikki se oli, mutta tällä kertaa itselle ei mitään löytynyt. Hinnat olivat mielestäni melko korkeat. Silti jos retroilusta tykkää, saattaa putiikissa olla kivoja aarteita.

- - - - - 

Palaan vielä toisen postauksen voimalla kesälomatunnelmiin. Ajattelin vähän kertoa, mitä kaikkea kohtasin Jyväskylä-Kuopio-välillä ja miten sujui tämän kesän Kuopio Rockcock. Pieni kurkkaus Neste Rally Zoneenkin on luvassa.

Ehkäpä tähän loppuun kuva takapihaltani. Arska ei vieraillut usein, mutta takapihani on silti kyllä todellinen aurinkopiha.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti