maanantai 31. elokuuta 2015

Italialaisen ruoan kurssi

Nytpä ei tulekaan jatko-osaa kesäreissuille, sillä se vaatisi vähän enemmän aikaa. Luvassa sekin on jossakin vaiheessa. On vaan nyt ollut elo niin täynnä säpinää, ettei vaan ehdi kaiken hässäkän keskellä kirjoitella. Nyt kuitenkin tarinaa kurssista, jolle osallistuin viime viikon torstaina.

ITALIALAISEN RUOAN KURSSI

Liityin Jyväskylän Kaupunkimarttoihin viime keväänä työkaverini ehdotuksesta. Maksoin keväällä jäsenmaksun, mutta en osallistunut toimintaan. Syynä oli, että ns. kevätkausi oli jo loppumassa eikä kesällä juuri toimintaa ollut. Näin kuitenkin syksyn tapahtumakalenterissa mielenkiintoisen kurssin, jolle ehdottomasti halusin osallistua. Päätin lähteä osaksi toimintaa.

Niin kävi, että ilmoittautumisviesti italialaisen ruoan kurssille tuli sähköpostiini. Olin töissä enkä ehtinyt heti ilmoittautua. Ja niin kurssi oli jo täynnä. Olin kyllä aika harmissani, sillä olin nimenomaan halunnut tuolle kurssille - onhan ruoanlaitto se meikäläisen juttu. Meni ehkä viikko, kun jälleen sain sähköpostia samaisesta osoitteesta. Joku oli ilmoittautumisensa perunut ja yksi paikka oli auki. Satuin lukemaan viestin heti, kun se tuli. Niinpä olin ensimmäinen vastaaja ja sain paikan!

Torstaina sitten oli kurssi tiedossa. Hieman kyllä jännitti - enhän tuntenut ennestään ketään kurssille tulevaa ihmistä. Jännitys kyllä kaikkosi nopeasti, kun tapasin ne muut kokkaamaan tulleet. Tuntui, että sovin porukkaan oikein hyvin. Alussa kierrätimme vieraskirjaa ja tutustuimme illan ruokiin. Tällä kertaa luvassa ei ollut perinteisiä pastoja ja pizzoja vaan ihan toisenlaista italialaista ruokaa.

Illan menu olikin tällainen:

Gorgonzolatäytteiset herkkusienet
Antipastovartaat

Italialainen tomaattikeitto
Focaccia-leipä

Marsala-kana
Fenkolirisotto

Tiramisu
Kahvi ja tee


Tutuistuimme siis reseptiikkaan ja sen jälkeen meidät jaettiin ryhmiin. Sain kahden muun osallistujan kanssa tehtäväksi tehdä Marsala-kanaa. Resepti oli helppo ja porukka kiva. Ruoanlaitto sujui hyvin ilman suurempia ongelmia.

Kun jokainen ryhmä oli tehnyt ruokansa, ne laitettiin esille. Jokainen sai ottaa sen verran kuin halusi. Jälkiruoan kanssa tarjottiin kahvit. Ruokaa jäi hieman yli, ja halukkaat saivat ottaa tähteet mukaansa.

Kaikin puolin olin äärettömän tyytyväinen, että lähdin mukaan. Ruoat olivat hyviä, porukka mukavaa ja opettaja loistava. Minusta taisi tulla marttalainen jo ensimmäisen illan jälkeen. Jatkossa aion osallistua aktiivisesti toimintaan ja kertoilla täälläkin kokemuksia illoista. Ehkäpä joku kiinnostuu touhusta ja tulee mukaan toimintaan.

Illan ruokien reseptejä en tänne nyt kirjoita. Kirjoitan ne sitten, jos/kun olen niitä täällä kotona testaillut ja kehitellyt. Mainitsen kyllä, jos kyseessä on alkuperäinen Martta-resepti. :)

Lopuksi kuvia ihanista ruoista!

Gorgonzolaherkkusienet ja antipastovartaat

Italialainen tomaattikeitto

Focaccia-leipä

Marsala-kana

Fenkolirisotto

Tiramisu


Ja vielä kuva kattauksesta.




Intialaisen kasvisruoan kurssia odotellessa...

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Italialainen ruoka on kyllä niin parasta. Ja samoin tuo intialainen: en ole syönyt missään niin hyvää kasvisruokaa kuin Intiassa!

    VastaaPoista
  2. Joo! Tilaan intialaisessa yleensä sellaisen parin ruokalajin mixin. Yleensä se kasvisruoka on ollut se ykkönen! Hitsi, Intian-matka on vielä tekemättä...

    VastaaPoista