Valkosipuli-basilikakorvapuustit |
VALKOSIPULI-BASILIKAKORVAPUUSTIT
(16 melko isoa)
2,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
reilu 1 tl suolaa
ripsaus sokeria
3 dl vehnäjauhoja
n. 3,5 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä
Täyte:
60 g pehmeää voita
2 dl basilikaa hienonnettuna
3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
1 kananmuna
auringonkukansiemeniä
1. Ota hiiva, muna ja rypsiöljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
2. Sekoita hiiva 1 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää loput vedestä.
3. Lisää kananmuna, suola ja sokeri.
4. Alusta taikinaan vähitellen jauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
5. Kohota 20-30 minuuttia.
6. Kauli kohonnut taikina levyksi (noin 50 x 35 cm) jauhotetulla pöydällä. Voitele levy pehmeällä voilla. Ripottele valkosipuli ja basilika tasaisesti levyn päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
7. Kääri levy pitkältä sivulta melko napakalle rullalle. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla 16 osaan vinoin viilloin (siksak). Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina palojen kapeaa puolta peukaloilla pöytää vasten. Nosta puustit pellille kohoamaan. (Suosittelen kahta peltiä.) Kohota hyvin.
8. Voitele kohottamisen jälkeen kananmunalla. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
9. Paista +225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Tarjoile puustit lämpiminä.
Muutamia huomioita:
- Jos taikina ehtii alustaessa mennä kylmäksi, lämmitä mikrossa mukissa vettä ja laita sen jälkeen taikina sinne kohoamaan.
- Jos leivotut puustit eivät meinaa kohota, laske kuumaa vettä tiskialtaaseen ja laita pelti altaan päälle.
- Puustien muotoa voi "korjailla" vielä kohoamisen jälkeenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti