sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Coleslaw

Jääkaapissa oli varhaiskaali, joten päivän menu muodostui sen ympärille. Niinpä päätimme grillata makkaroita ja tein kylkeen maukasta coleslawia. Ohje on Pirkan - tosin olen muuttanut hieman ainesosien määriä oman makumaailmani mukaisiksi. Coleslaw on siitä kiva grillisalaatti, että sitä voi muokata erilaiseksi lähes rajattomasti.

Coleslawia ja makkaroita


COLESLAW
(3 annosta)

1/3 varhaiskaali ohuina suikaleina
4-5 uuden sadon porkkanaa raasteena
0,75 dl Felixin Kruunumajoneesia
0,75 dl kevytkermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vahvaa sinappia
(vajaa) 1/4 tl suolaa
(vajaa) 1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
persiljaa koristeeksi

VALKOSIPULICOLESLAW
- Lisää valkosipulisilppua. Lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.

CHILICOLESLAW
- Lisää chilipaprikoita hienonnettuna.

SINAPPICOLESLAW
- Lisää sinappia. Lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.

1. Leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi ja raasta porkkana.
2. Sekoita muut aineet persiljaa lukuun ottamatta erillisessä astiassa. Maistele. Kastikkeessa pitää olla makua ja tarpeeksi suolaa ja sokeria.
3. Sekoita kastike kaalin ja porkkanan joukkoon. Maistele taas. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran. Ennen tarjoilua tarkista maku.
4. Hienonna persilja ja koristele salaatti.
5. Tarjoile makkaroiden tai grillatun lihan kera.

Tänä kesänä valmista coleslawia tuskin tulee ostettua. Sen verran hyvää tuli ihan ensimmäisellä kokeilulla. Pitänee kuitenkin ensi kerralla lisätä hieman chiliä joukkoon.

PS. Kuvassa olevassa coleslawissa on kyllä porkkanaa. Valo teki temput ja taittoi porkkanat hyvin haaleiksi.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Tein tätä reilun annoksen, ja nyt on vaivaton lisuke jääkaapissa valmiina kaikenlaiselle kesäruualle: makkaroille, vartaille, kalalle. Hyvä ohje! Tykkään!

    VastaaPoista
  2. Olen itsekin tehnyt jo useamman kerran. Ei ole kovin tuhti majoneesisalaatti, joten se kelpaa lisukkeeksi vähän kaikelle. :)

    VastaaPoista