tiistai 26. toukokuuta 2015

Nopeat ja helpot raejuustoskonssit

Siitä on nyt muutama kuukausi aikaa, kun taasen tupsahdin rakkaan ystäväni sunnuntaiseen kahvipöytään. Vedin silloin tarkkaa linjaa, mutta sallin itselleni yhden herkun. Ystäväni oli tehnyt Pirkka-sivustolta löytyvän ohjeen mukaan raejuustoskonsseja, joita pääsin maistamaan. Koska söin vain yhden, nautin tietenkin mausta suunnattomasti. Söin skonssini voin ja juuston kera, mutta ystäväni kokeili skonsseja myös hillolla. Hyviä kuulemma olivat niinkin. Skonssit ovatkin siksi hyviä, että niitä voi syödä erilaisin täyttein. Ne sopivat hyvin aamiais- tai brunssipöytään vallan mainiosti. Tämän ohjeen mukaan skonssit myös valmistuvat nopeasti ja helposti. Raejuusto tuo leivonnaisiin ihanaa mehevyyttä.

Nyt sunnuntaina muistin jostakin skonssimaisteluni. Koska syöjiä oli enemmän, halusin tehdä skonsseja myös itse. Ja kyllähän ne hyviä olivat edelleen.

Hieman liian lättänät raejuustoskonssit :)

RAEJUUSTOSKONSSIT
(12 kpl)

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mysliä
1 tl leivinjauhetta
reilu 0,5 tl suolaa
50 g voita
1 dl maitoa
1 prk (eli 200 g) raejuustoa
1 kananmuna

Pinnalle:
mysliä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää taikinaan maito, raejuusto ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
2. Kaada taikina reilusti jauhotetulle alustalle ja leivo taikinasta tanko. Jaa tanko 12 osaan ja muotoile pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi paksuhkoiksi skonsseiksi (läpimitta noin 5 cm). Painele skonssien pintaan mysliä.
3. Paista +200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.




Ja huomioita:
- Mielestäni käyttämäni mysli sopi skonsseihin erityisen hyvin. Käytin Alpen original -mysliä, jossa on mm. pähkinöitä ja rusinoita.
- Skonsseista ei kannata tehdä kovin lättänöitä. Ne eivät kovin paljon nouse uunissa. Ensi kerralla ainakin itse jätän skonssit hieman korkeammiksi.
- Ainakaan vanhempieni uuni ei paistanut skonsseja vielä 20 minuutissa.
- Kokeile skonsseja myös hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti