maanantai 25. toukokuuta 2015

Arvostelussa pari ketjuravintolaa: Amarillo (Jyväskylä) ja Daddy's Diner / Bella Roma (Kuopio)

Väliin tällainen ravintolateksti, sillä jotenkin ovat energiat kaikonneet kokkailutouhuista. Se saattaa johtua siitä, että kesälomani alkaa ensi lauantaina ja sitä ennen on tehtävä vähintään se sata asiaa. Nyt siis kurkkaamaan pariin ketjuravintolaan.

AMARILLO (Jyväskylä)

Olen käynyt kyseisessä ravintolassa varmaan parikymmentä kertaa erilaisissa seurueissa. Kyseessähän on texmex-henkistä evästä tarjoava, mutkaton ja letkeä ravintola. Paikka on sellainen, että takuulla tietää, mitä saa. Viime kerralla, jolloin kuvatkin nappasin, ravintola oli aika täynnä. Ruoat luvattiin tuoda tunnissa, ja tuntihan siinä menikin. Onneksi seura oli hyvää ja ruokia jaksoi ihan hyvin odotella. Lista oli juuri vaihtunut, mutta päädyin vanhaan ja tuttuun Beef bolilloon, jonka nimi oli vaihtunut Premium mexican beef bolilloksi. Jälkiruoaksi söin juustokakkua mangokastikkeen kera. Bolillo ei ollut nimenvaihdoksen jälkeen muuttunut ollenkaan, mikä oli hyvä ja siis todella hyvää. Juustokakku taas oli saanut uuden pohjan ja oli samaa kuin brownies-kakussa. En jotenkin lämmennyt sille pohjalle ollenkaan, vaan olisin kaivannut perinteisempää keksipohjaa. Mangokastike oli hieman teollisen oloista.


Premium Mexican Beef Bolillo (Amarillo)
Juustokakku ja mangokastiketta

Joku varmaan miettiin, mitä noihin ruokiin tulee. Luettelen nyt ruoat omilla muutoksillani.
Premium Mexican Beef Bolillo: chilillä maustettua sämpylää, jonka päällä sipuli-paprikapaistosta, viskiöljyllä maustettua revittyä naudanlihaa, Amarillon cheddarkastiketta, salaattia, chipotlemajoneesia, Amarillo tomaattisalsaa ja jalapenoviipaleita. Lisäksi annoksessa oli fajitamaustettuja ranskalaisia sekä jalapeno-valkosipulidippi.
Juustokakku oli siis tavallinen juustokakku pähkinäisellä pohjalla lisukkeenaan mangokastiketta.

Porukkamme viihtyi hyvin ja ruoakin maistui koko porukalle erinomaisesti. Syy, miksi olen usein päätynyt ko. ravintolaan, johtuu siitä, että siellä on vähän jokaiseen makuun tarjolla evästä. Kokoankin nyt hieman plussia ja miinuksia.

Plussat:
- Laaja lista (kaikille jotakin)
- Rento paikka ja hyviä drinkkejä
- Saa bonusta
- Isot annokset
- Ruoka maistuu ja halutessaan saa varsin tujuakin evästä.
- Ruokailu mahdollista myös isommallekin porukalle.
- Hintataso edullinen
- Testaa ainakin: burgerit (dippi ehdoton), makeantulinen valkosipulitahna (pihviä tai kanaa), pocketit ja bolillot
- Ranskalaiset voi vaihtaa vaikkapa bataattilohkoihin tai grillattuun paprika-sipuliseokseen. Suosikkejani perunoista ovat fajitaranskalaiset ja crispy slice -perunat.
- Annoksia on helppo tuunata (vaihtaa täytteitä, lisukkeita ja muuttaa muutenkin). Osa muutoksista veloituksetta.

Miinukset:
- Laaja lista, mutta usein samat elementit toistuvat vain eri lisukkeilla.
- Joskus joutuu odottamaan kauan.
- Tarjottavia eväitä ei tehdä kokonaan alusta asti itse (niin kuin ei muissakaan ketjupaikoissa).
- Kanasalaatti oli todella ankea.
- Kabinetti puuttuu.
- Pari kertaa on laskettu sellaistakin, mitä ei ole tilattu. Nämä on kuitenkin korjattu, kun asiasta on mainittu.
- Juustokakkupalanen oli kyllä melko pieni.
- Välillä jälkkäreitä tuputetaan vähän liiankin innokkaasti, välillä ei kysytä ollenkaan.

* * * * * *

DADDY'S DINER / BELLA ROMA (Kuopio, Matkus)

Tällä vierailin jälleen viime viikonloppuna. Olen käynyt kyseisessä kahden ravintolan yhdistelmässä yhteensä kolme kertaa, joten jonkinlainen näkemys ruoista ja touhusta yleensäkin alkaa jo olla. Matkuksen ostosparatiisissa on melko vähän ravintoloita, ja aika usein olen päätynytkin syömään Subwayn patonkin. Nyt halusin kuitenkin jotain muuta.

Tutkin todella pitkään listaa, sillä halusin jotain hieman edes karppaukseen viittaavaa, vaikka yhtä hyvin olisin voinut päätyä pizzaankin. Päivä oli vähän sellainen rento, joten olisin voinut periaatteessa syödä ihan vapaasti ja vain hiilareita. En kuitenkaan syönyt. Valitsin syötäväksi kompromissina Bacon Tender -salaatin, joka sisälsi friteerattuja broilerin fileepaloja, pekonia, tuoretta ananasta, Aura-juustoa, salaatteja, kurkkua, tomaatteja ja buffalomajoneesia. Kaipasin myös pientä alkupalaa, joten tilasin (pitkän väännön jälkeen) puolikkaan annoksen (eli 4) sipulirenkaita. Juomaksi join Pepsi Maxia (johon yleensä aina päädyn lounasaikaan). Kokonaisuutena valintani olivat kyllä jonkun verran hiilaripitoisia. Pääroolissa hiilarit eivät kuitenkaan olleet.

Sipulirenkaat tilasin alkupalaksi, mutta ne tulivat salaatin kanssa samaan aikaan. En jaksanut nipottaa, sillä olinhan saanut niitä haluamani puolikkaan annoksen puoleen hintaan. Salaatti maistui hyvin, vaikkakin makumaailma alkoi hieman tökkiä loppua kohden. Mielestäni salaatti oli siis todella jees, mutta hinta melko suolainen salaatista (14,60 euroa). Olin kyllä tietoinen hinnasta ja siitä, että jostain pikaruokapaikasta saisi samalla rahalla kaksikin salaattia. Halusin kuitenkin jotain muuta kuin sellaista, mtä syön muutenkin paljon.

Bacon Tender -salaatti ja sipulirenkaita

Olen siis käynyt ravintolassa muutaman kerran. Plussat ja miinukset tulevat näiden kaikkien käyntien pohjalta.

Plussat:
- Sijainti on hyvä
- Hyvä idea yhdistää kaksi erilaista ravintolaa
- Saa joistakin tuotteita alennuksia Ravintola.fi-kortilla
- Yleensä hyvin tilaa
- Ruoka tulee suht' nopeasti
- Henkilökunta ystävällistä
- Lyhyt, mutta monipuolinen lista
- Pizzoissa ja salaateissa mielenkiintoisia makuyhdistelmiä

Miinukset:
- Jopa premiumburgerit ovat hieman keskinkertaisia.
- Hieman kallis hintataso verratuna muihin vastaaviin paikkoihin
- Annoksien tuunaaminen ei kovin helppoa (tai ainakaan ilmaista)
- Tuotteet ovat aika perinteistä ketjukamaa.
- Tunnelma ei ole kovin idyllinen eli ostoskeskusmeininki ulottuu ravintolaankin.

*******

Tässäpä pienet arvostelut molemmista paikoista. Tarkoituksena on kesän aikana testata enemmänkin eri paikkoja. Niistä siis tekstit myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti