perjantai 17. huhtikuuta 2015

Hedelmäinen broileri-pastasalaatti

Palataanpas vielä parin viikon takaiseen... Silloin olin ylläribileissä, jonne vein mukanani ruokaisan salaatin. Vein tietyn salaatin - nimittäin sellaisen, jota olemme kaveriporukassa syöneet vähintään joka juhannus. Resepti on alkujaan Hellapoliisin, mutta vuosien saatossa siihen on tullut vähän lisää mausteita ja tällä kertaa myös juustokuutioita. Salaatti sopii juuri juhannusevääksi makkaran kylkeen, mutta mikseipä vaikka noutopöytäänkin.

Hedelmäinen broileri-pastasalaatti


HEDELMÄINEN BROILERI-PASTASALAATTI
(20:lle)

500 g farfalle-pastaa (tricolore)
900 g marinoituja broilerisuikaleita
2 hapahkoa omenaa kuutioina
1 iso prk ananasviipaleita paloina
50 g sipulia/purjoa hienonnettuna
1 vihreä paprika kuutioituna
250 g kirsikkatomaatteja
425 g:n prk mangoviipaleita valutettuina ja kuutioituina
100-200 g grammaa juustoa kuutioituna

kastike:
445 g Felixin Kruunumajoneesia (osa määrästä kevytmajoneesia)
3 prk kermaviiliä
3 tl currya
3 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl chilijauhetta

1. Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta.
2. Paista broilerisuikaleet. Jäähdytä.
3. Pilko kaikki muut salaattiainekset.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään (broilerit, pasta + kasvikset, hedelmät ja juusto).
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Jos syöjiä on vähän, ohjeen voi esim. puolittaa.

PS. Huvittaa, kun kaikki salaatit ovat olleet lähiaikoina hyvin hedelmäpitoisia. Minkäs teet, kun ne maistuvat. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti