tiistai 7. huhtikuuta 2015

Chicken bbq -pikkupizzat

No nyt on synttäreitäkin juhlittu hieman etukäteen. Kahvipöytä sisälsi cookies-keksien lisäksi mm. pikkupizzoja. Rakastan yli kaiken bbq-kastiketta, joten oli hyvin luontevaa, että pikkupizzoihin moinen kastike päätyi. Olivat kyllä ihan järkyttävän hyviä pizzoja. Eipä taida kovin monta jäljellä olla, vaikka teimme niitä yhteensä 100 kappaletta. Jos Aura-juustosta ei niin välitä, voi sen korvata maustetulla salaattijuustolla.

Chicken bbq -pikkupizzat


CHICKEN BBQ -PIKKUPIZZAT
(n. 100 kpl)

Kana ja marinadi:
800 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 dl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu (n. 2 rkl)
0,5 dl soijaa
2 tl mustapippuria rouheena
4 tl paprikajauhetta
2 tl currya
1,5 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
0,5-1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus suolaa

- Tee marinadi ja laita broilerisuikalet maustumaan noin vuorokautta ennen niiden paistamista.
- Paista broilerisuikaleet. Mausta vielä maun mukaan. Itse lisäsin hieman suolaa, chiliä, jeeraa ja savupaprikaa. Kannattaa siis maistella.
- Huom! Kun tein pizzoja toisen kerran, paprikajauhetta "röilähti" aika runsaasti. Tein 450 g broilereita samaan marinadiin. Koska kokeilu oli loistava, korjasin tähän reseptiin oikean määrän paprikaa. Saman marinadin voi siis tehdä 800 g tai 450 g määrälle. Jos käyttää pienempää määrää, ylimääräistä marinadia ei kannata pannulle asti kaataa. Runsas marinadi takasi kuitenkin jumalaisen maun.

Bbq-kastike:
14 rkl Heinz-ketsuppia
13 rkl ananasmehua
2 rkl Coca-colaa
11 rkl fariinisokeria
3 rkl tomaattipyrettä
5 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta

- Sekoita aineet ja keittele tovi kasaan. Maistele ja mausta vielä maun mukaan. Itse taisin hieman lisäillä joitakin aineita (ananasmehua ja tomaattipyrettä), että sain halutun makuista kastiketta. Kannattaa siis maistella ja lisätä vaikkapa lisää tulisuutta, jos maku on liian mieto.

Pohjat:
4 1/2 dl vettä
vajaa pkt tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
6 rkl öljyä
9-12 dl durumvehnäjauhoja
ripsaus sokeria

- Tee pohja ohjeen mukaan.
- Jaa pohja kolmeen tai neljään osaan ja kauli todella ohueksi.
- Käytä juomalasia muottina ja ota taikinasta ympyröitä pikkupizzojen pohjiksi. Täytä.

Täytteet:
- itse tehtyä bbq-kastiketta
- 800 g itse maustettua ja marinoitua broileria suikaleina (kannattaa leikata pieniksi kuutioiksi)
- 3 prk ananasta pieninä paloina (vieläkin pienempiä kuin tölkin valmiiksi pienet palat)
- 1 pss Aura-juustomurua
- noin 1 kg Valion Pizzajuusto-raastetta





- Yhteen pikkupizzaan laitoin noin 1 tl kastiketta, pienen ripsauksen juustoa jo pohjalle, kolme isohkoa kanakuutiota, muutaman silputun ananaspalan (olivat aika pieniä), ripsauksen verran Aura-murua ja ison keon juustoa päälle. (Ks. kuvat!)

(lisäys 25.4.2015) Huom! Reseptin mukaan tehtynä kastike riittää juuri ja juuri. Kannattaa ehkä tehdä sitä hieman enemmän.

- Paistoimme pizzat leivinuunissa, mutta sähköuunillakin pizzat onnistuvat hyvin. Käyttää voi esim. uunin pizzatoimintoa, jolloin pizzat paistuvat +230 asteessa noin 12 minuuttia per pellillinen.

Jos kaipaa vierasvaraa pakastimeen, ovat nämä pizzat kyllä oivia moiseen. Me laitoimme myös pizzat pakastimeen, mutta jännästi ne sieltä katosivat aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti