lauantai 21. maaliskuuta 2015

Täytetyt tomaatit sekä hedelmäinen leipäjuustosalaatti ja hunajainen kastike

Istuimme viime viikolla iltaa työkavereiden kanssa. He ovat hyvinkin tietoisia nykyisestä tilanteestani ruokien suhteen. Kun illan emäntä oli tehnyt täytettyjä ruisnappeja, minulle hän oli laittanut täytteen tomaattien sisään. Oli sen verran hyvää, että piti moisia kokeilla itsekin. Tällä kertaa nautin täytetyt tomaatit ihanan hedelmäisen leipäjuustosalaatin kera, jonka päälle pirskottelin kirpsakan hunajaista salaatinkastiketta. Salaatinkastikkeen ohje on alun perin Yhteishyvästä, jossa hunajainen kastike tarjoillaan avokadosalaatin kanssa. Ja sellaisella yhdistelmällä olen sitä aikaisemmin syönytkin. Kannattaa kuitenkin kokeilla kastiketta erilaisiin salaatteihin. Leipäjuustosalaatin kanssa se ainakin toimi.

Täytetyt tomaatit, leipäjuustosalaattia ja hunajaista kastiketta


TÄYTETYT TOMAATIT (kinkkutäyte)
(12 kpl)

12 terttutomaattia

täyte:
n. 150 g kinkkua kuutioituna
puolikas maustekurkku kuutioituna
puolikas paprika kuutioituna
100 g pippurituorejuustoa
1 rkl notkeaa sulatejuustoa
1 rkl sinappia
1 rkl persiljaa hienonnettuna
paprikajauhetta maun mukaan
ripaus suolaa

täytteen päälle:
juustoraastetta

1. Valmista ensin täyte sekoittamalla aineet keskenään. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
2. Leikkaa veitsellä tomaateilta hatut pois.
3. Koverra tomaatit veistä ja lusikkaa käyttäen. Poista tomaatin "liha". Varo, ettet tökkää veitsellä tomaatin reunaan reikää. Jätä tomaatit hetkeksi valumaan väärin päin.
4. Täytä tomaatit täytteellä ja laita päälle juustoraastetta hiukan painaen täytteeseen kiinni.
5. Laita täytettyjen tomaattien päälle hatut.
6. Paista + 200 asteessa uunin keskitasolla reilut 20 minuuttia.

Huom! Jos tomaatit eivät meinaa pysyä pystyssä, tasoita veitsellä varovasti tomaattien pohjaa leikkaamalla pieni suikale pois.







HEDELMÄINEN LEIPÄJUUSTOSALAATTI

- erilaisia salaatteja
- punasipulia hienonnettuna
- (säilyke)persikkaa
- viinirypäleitä
- leipäjuustoa
- cashewpähkinöitä


Hedelmäinen leipäjuustosalaatti


HUNAJAINEN SALAATINKASTIKE

yhden sitruunan mehu (2 rkl)
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
4 tl sinappia
ripaus mustapippuria rouhittuna

- Sekoita ainekset keskenään. (Itse käytin purkkia, koska silloin ainekset pystyy ravistamaan sekaisin.)
- Säilytä jääkaapissa.

Purkissa ravistettu salaatinkastike


Tämän päivän päivällinen oli kyllä erittäin onnistunut, vaikka hedelmistä vähän hiilihydraatteja sainkin. Tuskin maailma ja dieettini siihen kaatuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti