torstai 8. tammikuuta 2015

Vadelma-turkinpippurijäätelö (ilman jäätelökonetta)

Kun sitä glukoosisiirappia tuli ostettua, niin piti vielä kokeilla Dansukkerin ohjeella jäätelön tekemistä ilman jäätelökonetta. Oli kyllä sen verran hyvää ja helppoa, että pitääpäs kehitellä uusia makuja joskus, kun ehtii. Vaikkapa sitten kesällä.

Dansukkerin ohje on turkinpippurijäätelölle, mutta keksin laittaa mukaan vadelmia. Tai oikeastaan en ihmeemmin keksinyt, sillä tiesin yhdistelmän jo ennestään ihanaksi. Kotipaikkakunnallani Siilinjärvellä oli aikoinaan Namixi-niminen karkkikauppa, jossa myytiin myös pehmiksiä millä tahansa kaupasta löytyvällä maulla. Silloin suosikiksi nousi ensin tietenkin turkinpippuripehmis, mutta joskus keksin kokeilla sekaan banaania ja myöhemmin vadelmia. Siitäpä sitten kehkeytyi se oma lempparini. Oikeita vattuja ja turkinpippureita! Nyt tekemäni jäätelö pääsi erittäin lähelle tätä kokemusta. Hyvä, sillä Namixia ei enää ole, ja en olekaan moneen vuoteen päässyt maistamaan tuota makuyhdistelmää. Teen varmasti tätä jäätelöä vielä toisenkin kerran.


Vadelma-turkinpippurijäätelö


VADELMA-TURKINPIPPURIJÄÄTELÖ
(ilman jäätelökonetta, 4-6 annosta)

1 dl pakastettuja, kotimaisia vadelmia murskattuna
2,5 dl kuohukermaa
2 munaa
0,5 dl glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria
reilu 1 dl turkinpippurimurskaa

1. Murskaa pussissa pakastevadelmat. (Tähän riittää, kun vähän käsillä puristelee. Menevät jäisinä helposti murskaksi.) Laita vadelmat takaisin pakastimeen, sillä ne eivät saa sulaa välillä.
2. Vaahdota kerma.
3. Vaahdota munat ja glukoosisiirappi.
4. Yhdistä seokset ja mausta vaniljasokerilla, turkinpippurimurskalla ja murskatuilla vadelmilla. Sekoita tasaiseksi.
5. Laita pakastimeen foliolla suojattuna yön yli. Vatkaa seosta pakastuksen alkuvaiheessa muutaman kerran. (Itse vatkasin seosta aina noin puolen tunnin välein, yhteensä viisi-kuusi kertaa. Sen jälkeen jätin seoksen "rauhaan".)
6. Tarjoile esimerkiksi vadelmien ja päälle ripotellun turkinpippurimurskan kera.

Huom! Älä käytä ulkomaalaisia pakastevadelmia, sillä ne pitää keittää ennen käyttämistä. Keittäminen taas notkistaa vadelmia liikaa ja tästä jäätelöstä tulee hieman erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti