sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Päärynä-kinuskikakku

Tykkään usein testailla Valion ohjeita. Viime keväänä äitienpäivän aikaan Valio julkaisi eri lehdissä ohjeen päärynä-kinuskikakusta, joten aika moni äiti sai juhlapäivänään juuri tuon kakun. Ajattelin kokeilla sitä, sillä raaka-aineet kuulostivat ihanilta ja kuva oli houkutteleva.

Kakku sivusta. Tuli aika matala, sillä vuoka oli suurempi kuin ohjeessa.


PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU

POHJA:
150 g kaurakeksejä (mielestäni Kantolan kaurakekseistä tulee paras kakku)
50 g voita
50 g Snickers-suklaapatukkaa

- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vaikkapa vasaralla pussissa. Kaada astiaan. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.
-Painele leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Voit myös käyttää isompaa vuokaa, mutta tällä ohjeella kakusta tulee silloin melko matala.

TÄYTE:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valion maustettua rahkaa (päärynä-kinuski)
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

- Laita liivatelehdet pehmenenään runsaaseen kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
- Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pieneen määrään kiehuvaa vettä (n. 1 rkl). Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kakku kelmulla.
- Anna kakun hyytyä 4-6 tuntia tai seuraavaan päivään. Suosittelen itse pitkää hyydytysaikaa eli esim. neljässä tunnissa kakku jää melko löysäksi.

PINNALLE:
Valion Aura-juustoa maun mukaan
kivettömiä tummia viinirypäleitä
tuoretta minttua

TARJOILUUN:
kinuskikastiketta

- Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele paloitelluilla viinirypäleillä, Aura-juustolla ja mintulla.
- Tarjoile kinuskikastikkeen kera. Se kannattaa laittaa tarjolle pieneen pieneen kannuun kakun viereen.

Moni kakku päältä kaunis... (Tässä vaiheessa kakun alta repsottaa vielä leivinpaperi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti