perjantai 19. syyskuuta 2014

Kai Phat Met Muang Himaphaan - kanaa ja cashewpähkinöitä

Olen muutaman kerran ehtinyt käymään Thaimaassa. Aluksi aina pidän paikallisista mauista, mutta melko nopeasti sitten kyllästyn. Ainut thaikkuruoka, jota voin syödä vaikka viikon putkeen, on tämä perinteinen kana-pähkinäruoka. Palattuani edelliseltä reissultani päätin tehdä yhtä hyvää kotona. Ja hyvää siitä tulikin.

Kai Phat Met Muang Himaphaan


Tämä resepti löytyy ainakin kahdesta paikasta: kirjasta Löytöretki Thaimaan keittiöihin sekä Puolialastoman kokin blogista. Olen hieman muutellut reseptiä oman makuni mukaan.

Näitä tarvitset:
1-2 kuivattua chiliä tai muutama tuore chili
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl makeaa soijakastiketta
3 rkl vahvaa kanalientä
0,5-1 tl sokeria (esim. jotain tummaa sokeria)
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl rypsiöljyä tms.
4-5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g kanan rintafilettä suikaloituna
puolikas paprika ohuina suikaleina
puolikas porkkana viipaloituna vinottain
1 pieni sipuli kuuteen osaan leikattuna
2 kevätsipulia 1 cm pituisiksi paloiksi (voit käyttää myös muita sipuleita)
cashewpähkinöitä
(valkopippuria)

1. Poista chileistä siemenet ja hienonna/pilko pieniksi.
2. Sekoita kulhossa kastikkeet, kanaliemi ja sokeri.
3. Kuumenna öljyt suuressa pannussa. Paahda pähkinöitä pannussa 2-3 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Poista pannulta ja jätä talouspaperin päälle. Näin liika rasva valuu paperiin.
4. Pikapaista chilit samassa öljyssä. Minuutti riittää! Poista ne pannulta esim. reikäkauhalla. Jos hienonsit chilit, nosta ne kauhalla astiaan. Ei haittaa, jos öljyä tulee hieman mukana.
5. Kuumenna öljyseos jälleen ja pikapaista puolet valkosipulista.
6. Lisää puolet kanan määrästä valkosipulien joukkoon ja paista kuumalla pannulla kanat kypsiksi. Poista pannulta. Lisää loput valkosipulit ja kanat. Paista kypsiksi. Lisää aikaisemmin paistamasi kanat ja valkosipulit takaisin pannuun.
7. Lisää porkkanat, sipulit (ei kevätsipulia tässä vaiheessa) ja kastikeseos. Pikapaista pari minuuttia. Maista ja mausta, jos on tarpeen. 
8. Lisää pähkinät, mahdollinen kevätsipulisilppu ja chilit. Sekoita hyvin.
9. Ripottele valkopippuria päälle koristeeksi (lautaselle tai tarjoiluastiaan)

Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Hienon riisikeon saat, kun painat riisin tiukasti kuppiin tai muuhun astiaan ja kopautat irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti